Individueel bewegingstraject

 

Individueel bewegingstraject

Op weg naar jouw doel loop ik een stukje met jou mee. Ik denk met je mee, maar ik weet de antwoorden niet. Deze zitten namelijk al in jou. Bewust en onbewust weet jij al waar jij naar verlangt en wat nodig is voor een vitaler leven. Het is wel heel spannend om daadwerkelijk de stappen te ondernemen die nodig zijn. Je bent immers gewend aan wat je doet. Het is spannend om dat los te laten. Je weet namelijk nog niet wat er precies voor terug gaat komen en wat het nieuwe jou gaat opleveren.
Ik coach jou hierin, zodat je gemakkelijker jouw doelen kunt realiseren. Vanuit mijn eigen ervaring kan ik jou vertellen wat het mij heeft opgeleverd om bepaalde stappen wel of niet te zetten, waardoor jij jouw weg mogelijk aanzienlijk kunt versnellen.

We gaan bewegen. Hoofdzaak is dat je je lichaam leert voelen, efficiënt leert bewegen en rusten. Kijkend naar mogelijkheden. Waarbij we gebruik maken van sport en beweging als tool om jouw kansen, mogelijkheden en uitdagingen inzichtelijk te maken. Vervolgens maken we stapjes naar een vooropgesteld doel, een vitaler leven.

We kunnen een specifieke sport gaan beoefenen of het recreatief aanpakken middels een hindernisparcours, midgetgolf of een ander recreatief spel.

Die basketbal die daar ligt kunnen we ook voor andere doeleinde gebruiken. Net als een voetbal kan stuiteren, kan een basketbal rollen. Ik bedoel hiermee te zeggen: ‘think out of the box.’ Tafeltennissen in plaats van voetballen om zachter en subtieler met je lijf om te leren gaan. Zwemmen om gewichtsloos en daardoor veiliger te bewegen en toch heel actief te zweten. Boksen om je boosheid te reguleren en plaats te maken voor acceptatie van de feiten. Wandelen en leren voelen wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Zijn zomaar een paar voorbeelden uit mijn praktijk.

Wil jij sportspecifiek trainen onder begeleiding, zodat je straks weer aansluiting kan vinden bij jouw sportclub? Wil je eenmalig voor een sportevenement trainen en leren wat belangrijk is om deel te kunnen nemen? Ben je bedlegerig of zit je in een rolstoel? Ook dan heb ik bewegingsmogelijkheden voor jou. Een scala aan bewegingsvormen, simpelweg aan de slag met een zachte foambal, efficiënt met je energie omgaan, je lichaam leren voelen, grenzen verkennen, bewegen binnen jouw kunnen, alles wat daar tussenin zit en nog veel meer.

Met een op maat gemaakt bewegingsplan begeleid ik jou naar je doelen. Naar jouw eigen inspiratiebron. Een vitaler leven!

Locatie

Locatie naar keuze

We gaan lekker naar buiten. Maken gebruik van wat er al is. De natuur en bestaande recreatie. Naar buiten gaan helpt je om in contact te komen met jouw lichaam. We komen letterlijk in beweging. Je gaat je lichaam voelen. Jij beweegt de inspiratie tegemoet.

Jouw mogelijkheden

De locatie is afhankelijk van jouw mogelijkheden en de bewegingsvorm die centraal staat tijdens de sessie.

Mocht je niet in staat zijn uit huis te komen, dan kom ik naar jou toe. Fijn he?!

Neem contact op

5 + 5 =